Торт “Грильяж”
Форма 26 см. Тісто: 5 яєць, 1 скл. цукру (250 мл), 1 скл. борошна (250 мл), 3-4 ст. ложки какао, 1 ч. ложка амонію (погасити оцтом).
Збити білки з цукром. Додати жовтки, збити, борошно з какао, перемішати, амоній з оцтом. Вилити у форму роз’єму (на низ пергамент) і пекти при 180 ОС 30-35 хв (щоб серединка була спечена, перевіряти паличкою). Вистудити у формі.
Начинка: 300 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, 150 г арахісу подрібненого, 100 г шоколаду подрібненого, 200 г подрібненого шоколадного печива, 200 г подрібненого світлого печива.
Масло збити зі згущеним молоком, додати решту продуктів, перемішати.
Корж розрізати навпіл. Просочити міцним чаєм чи кавою (можна і не робити цього). Зібрати торт у тій же формі (роз’ємній): корж, начинка, корж. Гарно притиснути і поставити в холодильник на 4 год. Верх прикрасити за бажанням (у мене білий шоколад розтоплений з олією та шоколадні пластівці).
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Post Views: 31