Найсмачніша – “бита” курка. Рецепт, який мене ніколи не підводив

Курочка виходить м'якенька, смачна, з апетитною золотавою скоринкою. А для цього треба її відлупцювати :) Рецепт - супер, завжди так запікаю курку.

Рецепт приготування “битої” курки

Курочка на 2-2,5 кг, приправа до курки, соєвий соус, сіль.
Помити та обтерти серветками курочку. Посолити та притрусити приправою, якою ви полюбляєте. Гарно проколоти (густо) філе зубочисткою, щоб замаринувалося всередині. Залишити натерту курку на 2-2,5 год відпочивати.
Далі розрізати грудну кістку (не вирізати, лише розрізати!), як на фото. Взяти качалку і відбити курку (відлупцювати її), старатися гарно побити філе, оскільки воно найгрубше. Але лише з того боку, де шкіра!
Покласти у тарілку ще 2 ст. ложки приправи і 1,5 ст. ложки соєвого соусу, зробити кашку. Намастити пензликом курку з обох боків. Змастити деко олією, викласти курку, поставити у добре розігріту духовку (180-200 ОС) десь на 1,5 год. Дивитися не на час, а на саму курку, щоб була запечена.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook