Торт “Зимова вишня”
Форма 25Х35см. Тісто: 600 г борошна, 4 жовтки, 140 г сметани, 300 г масла. Білковий прошарок: 4 білки, 180 г цукру, 60 г сухого киселю, 0,5 л або 0,5 кг вишень.
Маково-заварний крем: 250 г маку, 20 г борошна, 15 г крохмалю, 300 мл молока, 180 г цукру, 150 г масла, 5 г ванільного цукру.
Крем зі згущеного молока: 300 г масла, 400 г вареного згущеного молока.
Коржі
- Натерти масло, розтерти його з борошном. Окремо змішати жовтки та сметану. Додати до сухої суміші. Тісто довго не замішувати, а просто зібрати в грудочку та залишити в холодильнику на 6-8 год.
- Збити білки з цукром до крутих піків, додати кисіль та збивати ще 2-3 хв. Розділити на 3 рівні частини.
- Розділити тісто на 6 рівних частин, 4 покласти назад в холодильник, працюємо з двома. Розкотити кожну до товщини 2-3 мм. Викласти корж в форму таким чином: шар тіста, білкова маса, вишні, шар тіста. Випікати при 190 ОC 25-30 хв. Так зробити ще два коржі.
Крем
- Маково-заварний крем. Перетерти мак та додати до нього ванільний цукор. Змішати борошно, кукурудзяний крохмаль і цукор з кількома ложками молока. Решту молока довести до кипіння та влити туди приготовану суміш. Варити до загустіння (приблизно 5 хв). Дати охолонути. Змішати масло, заварну масу та мак.
- Крем зі згущеного молока. Збити масло. Коли воно стане пухким, починати по 1 ст. л. додавати згущене молоко. Інгредієнти повинні бути однакової температури – кімнатної.
Як зібрати торт
Поділити крем зі згущеного молока на 3 рівні частини, а маково-заварний – на 2 та дотримуватися послідовності:
- корж,
- крем зі згущеного молока,
- маково-заварний крем,
- корж,
- крем зі згущеного молока,
- маково-заварний крем,
- корж,
- крем зі згущеного молока.
Прикрасити тортик за бажанням та залишити просочуватися спершу при кімнатній температурі, а потім в холодильнику.
Рецепт і фото Юлії Якіб’юк
Спробуйте також приготувати:
-
Торт із зеленими коржами. Ніякої магії і барвників – у тісто просто додаю халву!
-
Мусовий торт “Королівська шарлотка”. Неймовірний смак!
Post Views: 139