Торт “Фереро Роше”
Форма 24Х34. Тісто: 6 яєць (великих), 200 г цукру, 4 ст. ложки сметани, 4 ст. ложки олії, 4 ст. ложки какао, 1 скл. борошна, 0,5 ч. ложки амонію або 1 ч. ложка розпушувача.
Яйця збити з цукром до пишної піни. У сметані розчинити амоній. Додати решту продуктів. Спекти 2 таких паляниці, кожну розрізати на 2 частини, вийде всього 4. Просочити всі коржі (у мене – солодка заварна кава).
Крем 1: 300-350 г вареного згущеного молока, 200 г масла, 150 г підсушеного подрібненого арахісу.
Крем 2: 200 мл молока, 100 г цукру, 100 г кокосу (проварити, щоб випарувалася рідина, охолодити і збити з маслом), 200 г масла.
Крем 3: 1 б. шокладної горіхової пасти, (Chokofini або іншої), 200 г масла.
Зібрати торт: корж – крем 1 – корж – крем 2 – корж – крем 3 – корж – полити шоколадною глазур’ю, прикрасити за бажанням.
Рецепт лілії Денисовської зі змінами Оксани Новіцької. Пекла і фотографувала Оксана Новіцька. Замовити десерти у цієї господині можна тут