заморожувати паску

Чи можна заморожувати паску і як це робити правильно?

Після свята залишилися паски? Можете порізати і висушити на сухарі. Або паску можна заморозити. Як це зробити, щоб паска після розморожування залишилася смачною, наче свіжа?

Паску готують із здобного тіста, тому вона довго не черствіє і залишається свіжою. Однак часто господині печуть багато пасок. Ними також пригощають, коли хтось приходить у гості. Тож часто після Великодня назбирується стільки пасок, що їх не сила з’їсти. Тоді виникає питання: як їх зберегти якомога довше? Чи можна заморожувати паску?

Паску можна заморозити або висушити

Є два основні способи зберігання паски про запас: сушіння і заморожування. Сухарі із паски смачно їсти із чаєм. Однак не всім вони по зубах, та й приїдаються швидко.

Багато господинь, аби зберегти паску якомога довше, заморожує її. І робить це недарма: після розморожування паска смакує як свіжа, повністю зберігає свій смак.

Головне, щоб під час зберігання у морозильній камері паска не ввібрала сторонні запахи. Тому перед заморожуванням її слід ретельно замотати у харчову плівку або у кілька поліетиленових торбинок. У такому ж вигляді паску потрібно і розморожувати. Лише після того, як вона повністю відтане, зняти пакети. Розморожуються паски дуже швидко, не мокнуть: достатньо просто залишити їх на деякий час на кухонному столі.

Чим свіжішу паску заморозите, тим смачнішою вона буде. ТОму у морозику краще класти паску, якій не більше трьох-чотирьох днів. Потім після розморожування вона смакує, наче щойно спечена. До речі, морозити можна також хліб, бісквіт, пироги, піцу, млинці та іншу випічку.

Чи можна заморожувати торти і пляцки, читайте тут.

Як зберегти паску свіжою без заморожування

Є хитрощі, які допоможуть зберегти паску свіжою без заморожування якомога довше.

Як довго ваша паска залишатиметься свіжою, значною мірою залежить від її складників. Щоб паска довше не черствіла, у неї додають:

  • більше здоби (жирних складників),
  • вершкове масло,
  • смалець,
  • товчену варену картоплину,
  • борошно з високим вмістом клейковини,
  • ложку горілки або спирту.

Паска довше залишатиметься свіжою, якщо її зверху і з боків покрити глазур’ю.

Також важливо правильно зберігати випечені паски, щоб вони не почерствіли. Найкраще обрати для цього герметичний посуд або пакет. Всередину можна покласти кілька скибочок яблука. Зберігати таким чином можна тільки ті паски, які повністю охололи. 

Можна загорнути паску в рушник і покласти в каструлю, закрити її кришкою.

Щоб освіжити паску, її слід загорнути у чисту зволожену шматку, покласти у каструлю, накрити кришкою і поставити на 10 хв у розігріти духовку.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook