Торт
Форма 22 см, висота готового торта – 11 см.
Коржі (як для торта “Червоний оксамит”): 470 г муки, 430 цукру, 360 г пахти (це маслянка (залишається після збивання масла) або кефіру, я робила так, але з маслянкою краще), 70 г олії рафінованої, 150 г масла, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка амонію або 1 п. розпушувача (14 г), червоний барвник гелевий або сухий 1 ч. ложка (я додаю одну, а потім додаю ще в тісто, який колір мені потрібно), 25 г какао (я даю 10-15 г), 3 яйця.
Половину цукру і масло збити, потім ввести по одному яйця, збити. Сухі інгредієнти змішати (борошно, соду, амоняк, какао, решту цукру). Кефір і олію змішати і додати барвник. У масляну суміш ввести у три прийоми борошно і кефір, чергуючи їх, усе добре збити міксером. Вага тіста 1600 г, я ділю на три коржі і випікаю їх окремо по черзі до сухої палички при 180 градусах приблизно 45 хв. Тісто, поки стоїть, не падає, мені здається, стає ще кращим – перевірено на собі, рецептом користуюсь багато років.
Крем можна будь-який, в ідеалі іде крем-чіз, але я користуюсь таким: 0,5 л сметани (рідкої), 1 яйце, 250 г цукру, 4 ст. ложки крохмалю. Усе поставити на водяну баню і варити до загусання (до лінивих бульок). Дати крему охолонути, далі збити, додаючи розтоплений шоколад (100 г) і масло (250 г, по шматочку).
Ганаш (крем для прикраси): 150 г масла, 150 г шоколаду. Шоколад розтопити на водяній бані і додати масло, збити і поставити на стабілізацію в холодильник. Знову збити, добиваючись потрібної густоти.
До торта можна додати фруктові прошарки.
Рецепт і фото від господині Лесі Минюк з Рівненської обл., с. Хотин. Замовити у неї солодощі можна за тел. 0988360991
Спробуйте також приготувати:
Розкішний торт “Чорнобривці” з маком і кокосом. Один з найсмачніших, які будь-коли їла!