торт білий лев

Торт “Білий лев” з начинкою з попокорну

Торт "Білий лев" має незвичайний прошарок з попкорну (його можна замінити на повітряний рис). І на смак, і в розрізі - оригінальний десерт.

Торт “Білий лев”

  • Форма – 24х24 см.
  • Бісквіт:5 яєць, 3/4 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ст. ложка картопляного крохмалю, 50 г тертого білого шоколаду.
  • Крем: 2 жовтки, 2 скл. молока, 2 ст. ложки картопляного крохмалю, 3 ст. ложки пшеничного борошна, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки лимонного соку, 200 г м’якого масла.
  • Крім того: 1 б.  вареного згущеного молока, 50 г попкорну (або повітряного рису), 3-4 ст. ложки солоного арахісу.

Бісквіт. Збити білки, продовжуючи збивати, додати цукор, ввести жовтки та акуратно вмішати сухі інгредієнти. Насамкінець додати тертий шоколад і перемішати. Випікати у підготовленій формі при 160 °С протягом 30-40 хвилин.

Крем. Яєчні жовтки, цукор, крохмаль та борошно змішати зі склянкою молока. Закип’ятити молоко, що залишилося. Влити в кипляче молоко пудингову масу і зварити густий крем. Охолодити. Збити міксером разом з маслом. Додати лимонний сік.

Згущене молоко змішати з попкорном (можна підігріти, щоб легше намащувати).

Складання торта

Розрізати бісквіт на 2 коржі. Ви також можна злегка їх просочити (1/2 скл. води склянки + 2 ст. ложки лимонного соку + 1 ч. ложка цукру). Викласти масу з попкорном на бісквіт. Зверзу  2/3 крему. Накрити другим бісквітом і покласти на нього решту крему.

Поставити торт  в холодильник на  2-3 годин. Перед подачею посипати подрібненим арахісом.

Радимо також інші перевірені рецепти тортів:

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook