Дари природи – зернові, овочі, фрукти, горіхи – ідеально підходять для нашого харчування. «Кожен плід має прекрасні харчові та лікувальні властивості, – переконана натуропат Ольга БАЙТУРІНА. – Якби ми харчувались лише такою їжею, ми б забули про багато хвороб». Лікар склала перелік найкорисніших, на її думку, продуктів. Усі вони – прості і доступні.
1. Буряк (корінь життя).
2. Гарбуз (аптека вітамінів, мікроелементів).
3. Соя, квасоля (джерела повноцінних рослинних білків; вживання квасолі 1 раз на тиждень здійснює профілактику жовчнокам’яної та сечокам’яної хвороб).
4. Морква (джерело провітаміну А – протипухлинного засобу).
5. Капуста (джерело клітковини, противиразкового вітаміну U).
6. Горіхи (волоські, фундук, арахіс – джерела білків, жирів).
7. Цибуля, часник (джерела фітонцидів).
8. Кріп, петрушка, селера, пастернак (джерела вітамінів, мікроелементів, ефірних олій).
9. Крупи гречана, вівсяна, пшоняна, пшенична, ячмінна (джерела мікроелементів, клітковини).
10. Яблука, груші (вмістилища органічних кислот, вітамінів, йоду, клітковини).
11. Вишня, слива, абрикос (джерела органічних кислот, протизапальних речовин, мікроелементів).
12. Кавун (унікальний очищувач нирок).
13. Лимон (унікальний очищувач від шлаків).
14. Огірок, кабачок (чудові дегідратаційні овочі), помідори (джерела органічних кислот).
15. Ягоди (малина, смородина, суниця, горобина, чорниця, калина, ожина, брусниця, шовковиця, обліпиха – унікальні лікувальні рослини, містять набір органічних кислот, вітамінів і т. д.).