Як смачно приготувати ребра: чотири рецепти

Побалуйте себе і рідних соковитими запеченими реберцями. Це така смакота! До вашої уваги чотири чудові рецепти для повсякденного та святкового столу.

Печені реберця у рукаві або мультиварці

1 кг реберець. Маринад: сік і цедра 1 апельсина, 2 ст. ложки соєвого соусу, 40 мл олії, 2 ст. ложки кетчупу, 1 ст. ложка гірчиці із зернами, 1 ст. ложка меду. 

Змішати все для маринаду, добре промастити реберця, зробити їм “масаж”. Маринувати мінімум 2 год (краще ніч). Викласти у рукав і запікати при 180 ОС приблизно 30 хв. Потім рукав розрізати і допекти ще 5 хв (або до готовності). Рецепт Марти Білюк

Ребра-гриль

1 кг свинячих реберець, 2–3 цибулини, 1 скл. пива, сіль, перець.

Ребра порізати на порції, обрізати зайвий жир. Вимити, обсушити, натерти сіллю і перцем. Цибулю почистити і порізати кільцями. У контейнер для маринування викласти шар реберець, потім шар цибулі, знову шар реберець і шар цибулі і так далі. Останній шар – цибуля. Залити пивом. Зверху покласти гніт і поставити в холодильник на ніч. Запікати ребра на мангалі до готовності.

«Мисливська корона»

Ребра свинячі (не розрізані), сіль, спеції, кілька зубців часнику.

Ребра вимочити протягом 1 доби у маринаді з кип’яченої води, солі, перцю, лаврового листка, січеного часнику, коріандру. Можна за бажанням додати інші спеції. М’ясо між ребрами надрізати, щоб їх можна було зігнути. Сформувати з ребер коло, зафіксувати шнурівкою, поставити вертикально на деко (має нагадувати корону) і запекти. Окремо спекти яблука без серцевини. Готову «корону» поставити на тарілку, а всередину покласти печені яблука. Прикрасити помідорами чері і зеленню.

Соковиті рум’яні реберця у гірчичному маринаді, запечені у духовці

1 кг м’ясистих свинних ребер, 1 ст. ложка гострої гірчиці, 1 ст. ложка гірчиці з зернами (французької або діжонської), 4 ст. ложки соєвого соусу, копчена паприка за смаком, сіль, перець.
Ребра помити, висушити і зняти білу плівку (вона завжди є з одного боку). Нарізати на шматочки по ребру. З’єднати усі інгредієнти для маринаду і добряче помасувати ребра в маринаді. Залишити в холодильнику мінімально на 3 год. Духовку розігріти на 200 ОС. Викласти у жаростійку форму ребра, полити маринадом і накрити фольгою. Запікати 1 год. Потім зняти фольгу і пекти до рум’яності, час від часу поливаючи маринадом із форми. Все, реберця готові! Рецепт і фото Надії Бутин

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook