кетча

Томатний соус “Кетча” – смачний ктчуп з помідорів

Пропонуємо вашій увазі перевірений рецепт приготування смачного томатного соусу "Кетча", який можна використовувати як кетчуп до будь-яких страв.

Томатний соус “Кетча”

  • 8 кг помідорів, 1 кг яблук, 1 кг цибулі, 20 шт. лаврового листя, 20 шт. гвоздики, 4 ч. ложки меленого чорного перцю, 20 шт. духмяного перцю, 4 ч. ложки сухої гірчиці, 1 кг цукру, 400 г оцту, 8 ст. ложок солі (без чубка).

8 кг помідорів, 1 кг яблук, 1 кг цибулі – усе перемолоти на м’ясорубці, проварити 1 год. Додати: 20 шт. лаврового листя, 20 шт. гвоздики, 4 ч. ложки меленого чорного перцю, 20 шт. духмяного перцю, 4 ч. ложки сухої гірчиці – варити 40 хв. (Крупні спеції загорнути в торбинку з марлі). Додати: 1 кг цукру, 400 г оцту, 8 ст. ложок солі (без чубка). Проварити 40 хв, дістати прянощі в торбинці. Розлити в стерильні баночки і закрутити стерильними кришками.

Рецепт Наталії Глухененької

Радимо також інші перевірені рецепти кетчупу:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook