Зазвичай приготування томатного соусу забирає багато часу, адже помідори – соковиті і їх треба довго уварювати до потрібної густини. Але є спосіб швидко приготувати соус. Ним поділилася Тетяна Семенчук. На приготування соусу за її рецептом потрібно 25 хвилин.
Томатний соус за 25 хвилин
- 6 л томатного соку (або з перемелених помідорів зняти шкірку і перетерти через сито), 1 кг цукру, 7 ст. ложок солі, 2-3 ч. ложки перцю, 1 ст. ложка мускатного горіха, 0,5 ч. ложки кориці, 0,5 ч. ложки гвоздики.
Із загальної кількості соку відлити 1 л, додати до нього 10 ст. ложок крохмалю. До решти соку додати спеції, варити 15 хв. Потім додати 10 зубців часнику (вичавити), і 325 мл оцту, влити перемішаний однорідності сік з крохмалем (краще додатково процідити через сито, щоб не було грудочок). Кип’ятити ще 10 хв, розлити у стерильні банки, закрутити стерильними кришками.
Рецепт Тетяни Семенчук
Радимо також інші перевірені рецепти кетчупу:
- Якщо кетчуп, то тільки домашній! Чотири перевірені рецепти
- Кетчуп з перцем та яблуками. Такий смачний, що кожного року готую по 2-3 порції!