томатний соус

Томатний соус готую за 25 хвилин: найшвидший рецепт

Смачний густий томатний сос можна приготувати лише за 25 хвилин. Своїм улюбленим рецептом поділилася господиня.

Зазвичай приготування томатного соусу забирає багато часу, адже помідори – соковиті і їх треба довго уварювати до потрібної густини. Але є спосіб швидко приготувати соус. Ним поділилася Тетяна Семенчук. На приготування соусу за її рецептом потрібно 25 хвилин.

Томатний соус за 25 хвилин

  • 6 л томатного соку (або з перемелених помідорів зняти шкірку і перетерти через сито), 1 кг цукру, 7 ст. ложок солі, 2-3 ч. ложки перцю, 1 ст. ложка мускатного горіха, 0,5 ч. ложки кориці, 0,5 ч. ложки гвоздики. 

Із загальної кількості соку відлити 1 л, додати до нього 10 ст. ложок крохмалю. До решти соку додати спеції, варити 15 хв. Потім додати 10 зубців часнику (вичавити), і 325 мл оцту, влити перемішаний однорідності сік з крохмалем (краще додатково процідити через сито, щоб не було грудочок). Кип’ятити ще 10 хв, розлити у стерильні банки, закрутити стерильними кришками.

Рецепт Тетяни Семенчук

Радимо також інші перевірені рецепти кетчупу:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook