Торт “Таніта”
Тісто: 1 яйце, 100 г цукру, 180 г масла (розм’якшеного), 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі, 300 г борошна. Крем: 150 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, 30 мл кави. Глазур: 60 г шоколаду, 40 г масла і 20 мл молока.
- Тісто. Яйце, сіль, цукор і масло розмішати до однорідності. Додати борошно і розпушувач. Замісити не надто туге тісто.
- Поділити його на шість шматків і поставити в холод мінімум на 30 хв. Духовку розігріти до 200 градусів. Кожен шматочок тіста розкочувати на пергаменті, накривши зверху іншим пергаментом. Вирізати коло діаметром 18 см.
- Обрізки випікати разом з коржем. Потім їх зібрати в окремому посуді для приготування обсипання тортика. Кожен корж випікається приблизно по 4 хв на середньому рівні духовки. Акуратно знімати, коржі дуже тендітні.
- Крем. Масло збити зі згущеним молоком хвилин 5 міксером до однорідності і пишного стану. Потім влити каву і знову все збити.
- Змастити кремом коржі і боки торта. Поставимо торт в холод.
- Глазур. Все розтопити на водяній бані. Остудити глазур і потім полити тортик. Боки обсипати обрізками. Поставити в холод мінімум на 2 год.
- Якщо у вас є волоські горіхи, можна між коржами додати їх (трохи обсмажені і дрібно нарізані).