Торт “Таніта”

Дуже смачний торт з тоненькими крихкими коржами, які тануть у роті, та кремом зі смаком ірису.

Торт “Таніта”

Тісто: 1 яйце, 100 г цукру, 180 г масла (розм’якшеного), 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі, 300 г борошна. Крем: 150 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, 30 мл кави. Глазур: 60 г шоколаду, 40 г масла і 20 мл молока. 

  • Тісто. Яйце, сіль, цукор і масло розмішати до однорідності. Додати борошно і розпушувач. Замісити не надто туге тісто.
  • Поділити його на шість шматків і поставити в холод мінімум на 30 хв. Духовку розігріти до 200 градусів. Кожен шматочок тіста розкочувати на пергаменті, накривши зверху іншим пергаментом. Вирізати коло діаметром 18 см.
  • Обрізки випікати разом з коржем. Потім їх зібрати в окремому посуді для приготування обсипання тортика. Кожен корж випікається приблизно по 4 хв на середньому рівні духовки. Акуратно знімати, коржі дуже тендітні.
  • Крем. Масло збити зі згущеним молоком хвилин 5 міксером до однорідності і пишного стану. Потім влити каву і знову все збити.
  • Змастити кремом коржі і боки торта. Поставимо торт в холод.
  • Глазур. Все розтопити на водяній бані. Остудити глазур і потім полити тортик. Боки обсипати обрізками. Поставити в холод мінімум на 2 год.
  • Якщо у вас є волоські горіхи, можна між коржами додати їх (трохи обсмажені і дрібно нарізані).

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook