вареники

Тісто на кефірі для пельменів і вареників з будь-якою начинкою

Вареники у моїй сім'ї усі люблять, тому готую їх кожної неділі. Випробувала новий рецепт тіста — на кефірі. І дуже ним задоволена! Вареники не тріскають при заморожуванні і навіть можна готувати на пару!

Тісто на кефірі для пельменів і вареників

400-500 г борошна, 200 мл кефіру, 100 мл гарячої води, 1 ч. ложка цукру, 3/4 ч. ложки солі, 3/4 ч. ложки соди.

Тісто замішувати на теплій рідині (з’єднати кефір і гарячу воду). Борошно просіяти разом із содою, додати сіль, влити теплий кефір. Борошно буває різним, тому не забивайте сильно тісто! Тісто трохи липкувате після замішування, але так має бути!
Накрити тісто харчовою плівкою і дати відпочити 10 хв. Потім добре вимісити, притрусивши стіл борошном. Тісто стає еластичним та ніжним! Знову накрити харчовою плівкою і залишити ще на 40-60 хв.
Поки тісто “відпочиває”, приготувати начинку для вареників. У мене картопля і домашній сир. Потім сміливо ліпимо вареники або пельмені.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Також радимо інші цікаві перевірені рецепти вареників:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook