Тісто для вареників
400-500 г борошна, 200 мл кефіру чи кислого молока, 100 мл гарячої води, 1 ч. ложка цукру, 3/4 ч. ложки солі, 3/4 ч. ложки соди.
Кефір і гарячу воду змішати ложкою, тісто потрібно замішувати на теплій рідині. Просіяти муку, цукор, сіль, сода. Додати все в теплий кефір. Тісто буде липкуватим, тому його треба покласти відпочити хвилин на 10, накривши харчовою плівкою або рушником.
Далі поверхню трошки притрусити мукою і вимішувати тісто біля 10 хв. Тісто стає надзвичайно еластичне. Дати відпочити тісту ще 1 год і можна приступати до заліплювання. Можна ще залишити тісто на ніч у холодильнику, тоді воно буде ще краще в роботі.
Рецепт Тані Козак, готувала і фотографувала Оксана Копиняк, м. Болехів
Ці рецепти вам точно стануть у пригоді!
Post Views: 70