Медовик за бабусиним рецептом

За що я люблю цей медовик? За те, що він із простих і недорогих продуктів. За те, що просто готується, легко розкочується і швидко печеться. А ще у нього можна утилізувати весь мед, що зацукрився на стінках банок. Випробувала багато рецептів, але цей все одно найкраший!

Інгредієнти:

3 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки меду, 100 г масла, 2 ч. ложки соди, борошно.

Для крему: 700-800 г сметани, цукор.

Збити яйця з цукром, додати мeд, масло, погашену соду. Поставити всe на водяну баню на 7 хв, постійно помішувати. Дати суміші трохи охолонути і, додаючи борошно, вимісити тісто, розділити його на 12 рівних частин. Розкачати кожну товщиною, як на локшину. Вирізати коло потрібного діаметру прямо на деку (перевернувши його догори дном і припудривши борошном) або вирізати коржі під розмір тарілочки відразу після випікання, поки вони тeплі. Коржі випікати приблизно по 3 хв.

Остиглі коржі перемазати кремом, посипати подрібненим арахісом (або волоськими горіхами), присипати зверху тортик крихтою від обрізків коржів і поставити в холодильник на ніч. Для крему сметану збити з цукром. Сметана має бути дуже холодна. Головне – не збити до утворення масла. До магазинної сметани слід додати загусник.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook