печиво

Таке печиво колись готували на весілля. Дуже давній рецепт

Цей рецепт печива перевірений не одним поколінням, дуже старий! Колись таке печиво обов'язково пекли на весілля і викладали на кльоші. Виходить крихке і дуже смачне!

Крихке печиво

  • 150 г масла, 100 г смальцю, 1 жовток, 100 мл сметани, приблизно 3 скл. борошна.  Додатково (щоб вмочувати печиво): 1 білок (не збивати!), 150 г цукру.
Масло і смалець розтопити. Додати жовток і сметану. В кілька підходів дати борошно. Все зразу краще не давати. Замісити тісто і поставити в холодильник на 30 хв. Розкотити товщиною 0,5 см (можна і тонше, якщо любите хрустке печиво) і вирізати печиво за допомогою формочок. Тепер кожне печиво вмочити спершу в білок, а тоді в тарілочку з цукром. Викласти в форму, застелену пергаментом.
Випікати при температурі 180 ОС 20 хв до рум’яності.
Рецепт і фото Іванни Луць

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook