Яблучне пюре «Молочна хмаринка» на зиму
2 кг яблук (почищених), 200 г цукру, 1 б. згущеного молока.
Яблука вимити, почистити від шкірки, нарізати кожне на 6–8 дольок, видалити серцевину. У каструлю налити 400 мл води, насипати 200 г цукру, перемішати, довести до кипіння, засипати яблука. Проварити в сиропі, часто помішуючи, 10–15 хв.За цей час яблучка повинні перетворитися на майже однорідну масу. Пюре зняти з вогню, збити блендером, щоб не залишилося шматочків. Влити 1 банку хорошого згущеного молока, знову поставити на вогонь, довести до кипіння, проварити 2–3 хвилини. Пюре розлити гарячим у стерильні банки і закатати. Виходить кисло-солодке дитяче пюре, яке дуже подобається і дорослим.