сирна запіканка

Сирна запіканка, яку варто приготувати

Ніжна сирна запіканка для всієї родини - проста смачна домашня страва. Ідеальна на сніданок або до чаю, щоб відчути себе наче в дитинстві.

Ніжна, м’яка і дуже домашня сирна запіканка, яка смакує і дітям, і дорослим. Ідеальна до теплого чаю або на сніданок.

Сирна запіканка

  • 500 г сиру, 4 жовтки, 4 білки, 70 г манки, 150 мл сметани, 60 г цукру.

Збити сир блендером до однорідності. Додати жовтки, сметану та манку, перемішати. Окремо збити білки з цукром та щіпкою солі до міцних піків. Акуратно змішати білкову масу з сирною.

Викласти тісто у форму (діаметр 20 см або за розміром), випікати при температурі 170–200°C приблизно 35–40 хвилин. Після випікання залишити запіканку охолонути у привідкритій духовці, щоб вона не осіла. Подавати теплу або повністю охолоджену. За бажанням можна додати більше цукру або подати з варенням, сметаною чи медом. На фото – подвійна порція.

Рецепт і фото – Інара Сідор

Радимо також інші перевірені рецепти:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook