Ніжна, м’яка і дуже домашня сирна запіканка, яка смакує і дітям, і дорослим. Ідеальна до теплого чаю або на сніданок.
Сирна запіканка
- 500 г сиру, 4 жовтки, 4 білки, 70 г манки, 150 мл сметани, 60 г цукру.
Збити сир блендером до однорідності. Додати жовтки, сметану та манку, перемішати. Окремо збити білки з цукром та щіпкою солі до міцних піків. Акуратно змішати білкову масу з сирною.
Викласти тісто у форму (діаметр 20 см або за розміром), випікати при температурі 170–200°C приблизно 35–40 хвилин. Після випікання залишити запіканку охолонути у привідкритій духовці, щоб вона не осіла. Подавати теплу або повністю охолоджену. За бажанням можна додати більше цукру або подати з варенням, сметаною чи медом. На фото – подвійна порція.
Рецепт і фото – Інара Сідор
Радимо також інші перевірені рецепти:
- Сирна запіканка з рисом, гарбузом та яблуками
- Улюблений сніданок – сирна запіканка
Post Views: 111