Сирна запіканка
- Форма 36Х11 см. На сім’ю робіть подвійну порцію.
- 400 г сиру 5%, 2 ст. ложки цукру або більше, 1 яйце, 1 ст. ложка з великою гіркою борошна або крохмалю, 1-2 ч. ложки ванільного цукру, 100 мл молока або кефіру ()маса має бути консистенції густої сметани, 1 ч. ложка з чубком апельсинової пасти або цедри.
Яйце з цукром легенько збити вилочкою, додати ванільний цукор, дрібку солі, пасту або цедру, перетертий сир без грудочок, борошно – збити, додати молока стільки, щоб була однорідна консистенція густої сметани, добре збити до пишності. Я додала в сир один великий абрикос шматочками.
Форму змастити маслом, присипати манкою, викласти сиркову масу, зверху змастити сметаною. Випікати в розігрітій духовці до 190 градусів близько 40 хв до легкого золотистого кольору. Вимкнути духовку, відчинити дверці духовки та залишити охолоджуватися в духовці – тоді не осяде.
Поради господині. Якщо маєте борошно семола, запіканка з ним чудова (можна манку перемолоти – як альтернатива).У будь-якому разі запіканка виходить повітряна, з борошном пшеничним, семолою чи крохмалем. Головне дотримуватись консистенція сметани та добре збити.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Також радимо приготувати сирники за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Шоколадний сирник з вишнями . Ніжний і смачний десерт
- “Магнолія” (польський сирник). Він подобається всім!