Сирна вишиванка з чорносливом
Тісто: 5 жовтків, 1 скл. цукру, 1 п. маргарини, 5 білків, 5 ст. ложок какао, 5 ст. ложок крохмалю, 1 п. розпушувача, 3-3,5 скл. борошна.
Жовтки перетерти з цукром. Білки збити. З’єднати усі інгредієнти. Тісто має вийти як густа сметана.
Сир: 1,5 кг сиру, 3 яйця, 1 скл. цукру, ваніль, цедра одного лимона, 5 ст. ложок олії, 150 мл молока, 2 п. ванільного пудингу.
Пудинг розбавити у молоці. Сир перемолоти, додати усі інші інгредієнти. Вимішати.
Макова основа: 1,5 скл. маку, 100 г мелених горіхів, 2 яйця, 100 г цукру, 100 г масла.
Мак запарити і втерти з цукром. Додати усі інші інгредієнти. Вимішати.
Викласти тісто, тоді сир, а на верх мак. Таких коржів треба спекти три.
Маса: 2 скл. горіхів, 150 мл молока, 300 г масла, 1 скл. цукру, 200 г чорносливу.
Горіхи перемолоти. запарити молоком. Залишити, щоб остигло. Масло збити з цукром. По ложці додавати холодні горіхи, добре збити. В кінці додати порізаний чорнослив. Перемазати коржі. на верх теж викласти масу. Посипати меленими горіхами.
Рецепт і фото: Світлана Голубка