сирна паска

Сирна паска – смачна, волога і довго не черствіє

Сирна паска - дуже смачна, не кришиться, в міру волога й ароматна, нагадує панетоне, довго залишається свіжою.

Сирна паска

  • Опара: 20 г дріжджів пресованих, 50 мл молока, 25 г (1 ст. л) цукру, 20 г борошна.
  • Тісто: 550 г борошна (+/-), 100 мл молока, 1/3 ч. ложки солі, 100 г масла м’якого, 50 мл води, 200 г сиру, кисломолочного, 2 яйця, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, цедра 1 лимона, 100-150 г родзинок або цукатів, 1/3 ч. ложка куркуми (не обов’язково).
Розвести дріжджі в теплому молоці, додати цукор, борошно, залишити на 15 хв. Сир пробити блендером з водою. До опари додати тепле молоко, усі решта інгредієнти, крім родзинок, вимісити тісто не менше 15 хв. Додати запарені і охолоджені, вимішані з борошном родзинки. Вимісити тісто і залишити накрите на 1,5 год.
Тісто легко обім’яти, поділити і заповнити форми на половину, накрити і залишити на 1 год, але щоб не піднялось вище до краю 1 см. З цієї порції виходить 1,5 кг тіста або три пасочки діаметром по 13 см.
Випікати при температурі 180 градусів перші 15 хв і приблизно 30 хв при 160 градусах, можна прикрити фольгою, щоб не пригоріла.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook