Пляцок “Полуничний аромат”
- Форма 25Х35 см.
- Тісто 1: 3 яйця (білки збити на піну з 1 скл. цукру, тоді додати жовтки), 0,5 п. розтопленого маргарину, 4 ст. ложки сметани + 2 ч. ложки амонію, 2 скл. борошна.
- Тісто 2: 3 яйця (білки збити на піну з 1 ст. цукру, тоді додати жовтки), 0,5 п. розтопленого маргарину, 1 ч. ложка соди погашеної оцтом, 1 скл. борошна, 2-3 ст. ложки какао.
Замісити окремо 2 тіста, чорне і біле. Тоді на деко, застелене пергаментом викласти 1/3 жовтого тіста, а по ньому обережно 1/3 чорного. Спекти таких 3 коржі.
- Крем: 0,5 л молока, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 1 скл. цукру.
Заварити масу і охолодити, накривши харчовою плівкою впритул. Тоді збити 300 г масла і поступово додати масу.
Зібрати пляцок: корж, крем, полуниця половинками, крем, корж, крем і т.д. Зверху пляцок можна залити шоколадом.
Рецепт і фото Оксани Жидко-Дмитровської
Радимо також приготувати інші торти із полуницею за перевіреними рецептами від господинь:
- Бісквітний торт зі сметанним суфле, полуничним конфі та сирним ганашем
- Ніжний бісквітний торт з полуницею і маскарпоне