Торт з полуницею
- Форма 26 см.
- Бісквіт: 5 яєць, 250 г цукру, 100 г масла, 200 мл молока, 275 г борошна, 12 г розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
- Крем: 400 г сиру перемеленого домашнього, 400 г сметани, 150 г цукру, 15 г желатину, 90 мл води, ванільний цукор, згущувач до сметани (якщо потрібно), 0,5-0,7 кг полуниці.
Яйця збити з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі до побіління і пишності. Розігріти молоко з маслом до кипіння. Поступово додати борошно з розпушувачем. Легенько вимішати лопаткою. Вкінці ввести гаряче молоко з маслом у 2-3 рази. Легенько вимішувати лопаткою. Випікати при температурі 180 градусів 35-40 хв. Бісквіт розрізати на 2 частини.
Для крему сметану збити з цукром до загустіння, додати перетертий сир. Желатин розвести у холодній воді, хай постоїть 10-15 хв. Тоді розігріти на водяній бані і додати в крем.
Торт складати у кондитерському кільці з ацетатною плівкою. З боків викласти половинки полуниць. Частину ягід додати у крем. Можна невелику частину крему залишити для покриття зверху. Поставити в холодильник для застигання. Зверху залити желе і прикрасити полуницею.
Рецепт бісквіта Тані Петецької. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
Радимо також приготувати:
- Хіт цього літа – торт “Фрезьє” з полуницею
- Ніжний бісквітний торт з полуницею і маскарпоне