Пропонуємо вашій увазі цікавий спосіб приготування класичних пиріжків з вишнями – пиріжки “Навиворіт”. Тісто для них замішується не так, як заведено це робити. Але вдається смачне!
Смачні пиріжки з вишнями
- Форма 30 см.
- 1 яйце, 100 г цукру, 30 г дріжджів, 1 ст. ложка сметани, 250 мл молока і 20 г масла, 1 ст. ложка олії, борошно.
- Начинка на ваш смак (у мене були вишні).
1 яйце, 100 г цукру, 30 г дріжджів, 1 ст. ложка сметани – усе з’єднати та розмішати. 250 мл молока і 20 г масла – закип’ятити, трішки охолодити та влити до попередньо підготовленої суміші. Додати борошна, щоб було як густа сметана, все розмішати вінчиком. Залишити на 1,5 год в теплому місці (вкутати).
Замісити тісто, додати 1 ст. ложку олії та місити, поки не буде липнути до рук. Залишити ще на 30 хв, щоб підійшло тісто.
Зробити пиріжки (я відразу ділю на кульки, а потім ліплю). Коли пиріжки готові, ввімкнути духовку, вони тим часом підійдуть. Зверху помазати яйцем. Випікати 30-40 хв при 180 ОС.
Рецепт і фото Світлани Абрамчук
Читайте також:
- Тепер готую тільки пиріжки на смальці! Виходять дуже пишні і смачні!
- Пиріжки “Завиванці”