Варення “Вишня в шоколаді”
1 кг вишень, 1 кг цукру, 100 г какао, 100 г чорного шоколаду.
Із вишень дістати кісточки, викласти у широку миску, засипати цукром. Коли пустять сік, поставити на вогонь, акуратно помішуючи, довести до кипіння, вимкнути. Залишити на ніч. Потім вишні дістати друшляком, сироп довести до кипіння, опустити вишні, вимкнути вогонь, настояти ніч. Так повторити ще 3 рази. Це потрібно для того, щоб вишні просочилися сиропом і стали тверденькими. Останній раз вишні дістати, в сироп додати какао і шоколад, довести до кипіння, додати вишні, прокип’ятити 5 хв, розкласти у стерильні банки і закрутити.
Спробуйте також приготувати: