Якщо хочете приготувати легкий торт без крему, вам стане у пригоді рецепт торта із суфле. Завдяки ягодам, торт дуже ароматний!
Торт із суфле з ягодами без крему
Бісквіт
- Форма 26 см.
- На 1 бісквіт: 4 яйця, 8 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 4 ст. ложки какао, 4 с. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 70 мл олії. Спекти 2 таких бісквіти.
4 білки збити з дрібкою солі, додати ванільний цукор, збити до піків. 4 жовтки збити з 8 ст. ложками цукру до пухкої маси. Усе збити разом, додати 70 мл олії, акуратно ввести 4 ст. ложки какао, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложку розпушувача. Спекти 2 таких бісквіти при 180-200 ОС 25-30 хв.
Суфле
- 550 мл йогурту (у мене – “Малина і гранат” ТМ “Галичина”, можна інший), 400 г сиру, 2 п. ванільного цукру, 120 г цукрової пудри, 25 г желатину + 100 мл води.
Сир блендерувати разом із ванільним цукром і пудрою. Йогурт і сир об’єднати, збити до об’єднання всіх інгредієнтів. Желатин поставити в мікрохвильову і короткими імпульсами його треба розчинити. Тоді влити у йогуртовий крем і добре вимішати. Торт скласти в кільце, обгорнувши ацетатною плівкою: покласти корж, вилити суфле, увіткнути ягоди малини із зверху корж. Якщо суфле рідкувате, тоді поставити в холодильник, щоб трошки схопився. Зверху можна залити желе і викласти різні ягоди.
Авторський рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати інші торти із суфле за перевіреними рецептами від господинь:
- Легкий і простий у приготуванні торт, як “Перлина”, з ніжним сметанним суфле
- Шоколадний торт зі суфле. Дуже ніжний десерт