Рахат-лукум з горіхами і сухофруктами
350 г домашнього (не кислого) сиру, 100-150 г сметани, 50-80 г меду (залежно наскільки солодкий ви любите; я брала 50 г і для мене це ідеально, в міру солодке), 20 г желатину, 80 г холодної води, 50 г смаженого фундуку, 100 г смажених волоських горіхів, 50 г фісташок, 100 г в’яленої журавлини, 100 г кураги, 100 г фініків.
Замочити желатин у воді і залишити, щоб набряк. Курагу і фініки залити кип’ятком на пару хв, вийняти кісточки і нарізати шматочками. Фініки і волоські горіхи обсмажити. До сиру додати сметану і мед і пробити блендером до однорідної маси. Желатин розтопити і додати до сирної маси, розмішати лопаткою, додати горіхи і сухофрукти, перемішати. Силіконову форму (вона найкраща) простелити плівкою, викласти масу, вирівняти, накрити плівкою і в холодильник до застигання.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати: