Шифоновий медовик
- Об’єм склянки – 250 мл, форма – 26 см.
- Тісто: 50 мл олії, 3 скл. борошна, 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 стл. ложки меду, 2 ч. ложки соди (не гасити).
- Крем: 300-400 г масла, 500 г вареного згущеного молока, чорнослив, горіхи.
Яйця збити з цукром, додати олію, соду, мед і поставити суміш на водяну баню, постійно помішуючи, до збільшення в об’ємі у 2 рази. Додати 2 скл. борошна, проварити 2-3 хв, постійно помішуючи. На стільницю висипати третю склянку борошна і вилити на нього заварену суміш і, спочатку дерев’яною ложкою, а потім руками, замісити тісто. У мене борошна пішло більше, ще десь пів склянки підсипала, щоб замісилось. Все залежить від якості борошна.
Поділити тісто на 5-6 частин. Розкочувати паляницю на посипаному борошном пергаменті, вирізати кришкою. Пекти разом з обрізками при 200 ОС десь 4-6 хв. Орієнтуєтесь по своїй духовці. Потім подрібнені обрізки використати для оздоблення торта. Так спекти всі коржі.
Масло збити і порціями додати варене згущене молоко.
Перемазати остиглі коржі та прикрасити, хто як любить. Коли перемащувала торт, на крем посипала посічені горіхи та чорнослив. Дати просочитися торту 3-4 год при кімнатній температурі потім в холодильник, або з’їсти.
В основі рецепт Інни Демчук. Готувала зі змінами і фотографувала Лілія Мацько
Спробуйте також приготувати:
- Торт з медовими коржами і вишнями. Дуже ніжний, просто тане у роті!
- Торт “Карамельний медовик”. Любите карамель? Тоді вам точно сподобається!
Post Views: 91