Справжні квашені помідори – тільки з сіллю! Моя бабуся так робила, мама і я так квашу!

Ото понапридумують часом - додавати до квашених помідорів цукор, оцет і навіть аспірин! Та такого зроду у квашенину не давали! Я квашу помідори так, як це робила моя бабуся - тільки з листям, спеціями і сіллю. Оце справжні і найсмачніші квашені помідори!

Справжні квашені помідори

На дно ємкості покласти спеції (я кладу багато): листя смородини, листя хрону, листя вишні, листя горіха, парасольки кропу, гострий перець (стручок), перець горошком, насіння або порошок гірчиці. Викласти помідори. Залити розсолом: на 5 л холодної води 1 скл. солі (добре розчинити). Залити, зверху покласти шматочки хрону, парасольки кропу, листя. Поставити у погріб або холодильник. Через 2 тижні готово. Якщо залишити при кімнатній температурі, можна їсти через 5-6 днів.

Рецепт Людмили Гайдар

Спробуйте також приготувати:

Мариновані помідори “Лисі”. Приготуйте і наступного дня смакуйте! І 1000 разів подякуєте за рецепт!!

Швидкі квашені помідори з гірчицею. Уже через три дні можна їсти!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook