шоколадний пиріг

Швидкий і дешевий пиріг: без яєць, без масла і без збивання

Обов'язково збережіть рецепт шоколадного пирога! Він дешевий, простий і смачний водночас - пишний і вологий бісквіт. А ще його можна використовувати як основу для торта. Рецепт - паличка-виручалочка!

Цей рецепт шоколадного пирога – знахідка! По-перше, він дешевий: без яєць, без масла, без сметани та інших дорогих продуктів. По-друге, готується дуже просто і швидко, навіть збивати нічого треба – достатньо перемішати. А по-третє (і це головне), пиріг виходить пишний і дуже смачний, вологий, шоколадний, з насиченим смаком та ароматом.

Можна їсти як пиріг або використовувати як основу (коржі) для торта. А змінюючи основу (можна готувати як на воді, так і на молоці, соку, каві, чаю) і додаючи різні наповнювачі  (горіхи, вишні, сухофрукти, ароматизатори) можна щоразу змінювати смак пирога.

Пиріг за цим рецептом виходить мегашоколадний апельсиново-горіховий, аромат та смак дивовижні, пухкий та розсипчастий. Обов’язково збережіть рецепт! Він дешевий, простий і смачний водночас – паличка-виручалочка!

Швидкий пиріг без яєць

  • Форма 20/21.
  • 250 г води  кімнатної температури (або соку, кави, чаю, молока), 220 г борошна, 7 ст. ложок олії, 4 ст. ложки какао, 150 г цукру, 20 г ванільного цукру, 0,5 ч. ложки солі, 10 г розпушувача, цедра 1 апельсина, 100 г смажених горіхів, 1 ст. ложка коньяку або рому (можна без).
Просіяти борошно, какао та розпушувач. Додати сіль, цукор, цедру та ванільний цукор.
Додати воду (або сік) та олію, все перемішати до однорідності, додати нарізані гріхи (я ще трішки дала журавлини в’яленої). Випікати в заздалегідь прогрітій духовці до 170 градусів 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Можна також пекти в мультиварці.
Ще гарячий пиріг щедро змазати абрикосовим варенням, можна вишневим (якщо дуже густе, то трішки розбавити водичкою). Покрити зверху вже охолоджений пиріг шоколадною глазур’ю. Я зробила сіточку з розтопленого шоколаду.
Можна використати як основу для торта, перемазати кремом або повидлом.

Порада

  • Какао потрібно брати якісне, темне, від нього залежить шоколадний смак пирога.
  • Борошна може піти на 20 г більше, усе залежить від кількості какао та борошна. Консистенція тіста має бути, як у сметани.
  • Можна додавати різні добавки: вишні, горіхи, корицю, цедру, мигдалеву есенцію.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші перевірені рецепти пирогів від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook