Бендерики – дуже смачна страва. Це млинці трикутної форми з м’ясною начинкою, які подають до борщу або супу. Або їдять як самостійну страву, теплими і навіть холодними. Назва “Бендерики” насправді походить від молдовського міста Бендери і не має нічого спільного з Бандерою. Бендерики готують чи не в кожній сім’ї на Заході України, і це дуже смачно! А якщо вам ніколи возитися з млинцями, пропонуємо рецепт швидких “Бендериків” на лаваші. Так само смачно, але набагато швидше і простіше!
“Бендерики”
- Лаваш, фарш (телятина і свинина), цибулина, спеції, молоко, кріп.
Лаваш порізати на смужки (як на фото). Заправити фарш на свій смак, у мене цибуля терта, сіль, перець, багато кропу і трошки молока, щоб був рідший. Намазати тоненько на лаваш, не до кінця, щоб не вилізало, і скласти трикутничком. Обсмажувати в яйці на невеликому вогні. До бульйону чи борщику саме те! Можна готувати також із сиром; курячим філе, кукурудзою і помідором.
Рецепт і фото Христини Зубейко
Читайте також інші перевірені рецепти від господинь:
-
Повітряні чебуреки на мінералці. Тісто супер, усім раджу!
-
Заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків. Еластичне, смачне, а в морозилці не тріскається!