У цьому шоколадному торті чудово доповнюють одна одну дві структури: ніжний бісквіт і хрумке безе. А ще смачнючий крем!
Шоколадний торт з безе і горіхами
- Форма 22.
- Бісквіт: 5 яєць, 150 г цукру, 80 г борошна, 45 г какао, 30 г крохмалю.
-
Безе (з рецепту Київського торта): 120 г білків (з 4 яєць), 80 г горіхів, 130 г цукру, 30 г борошна, ванілін.Крем: 0,5 б. вареного згущеного молока, 300 г масла.
Для бісквіту сухі інгредієнти змішати, яйця збити з цукром до пишної стійкої маси, все акуратно перемішати. Випікати при температурі 170-180 градусів приблизно 35 хвилин.
Для безе білки збити в піну, сухі інгредієнти перемішати окремо, по трохи додавати в білки і лопаткою перемішувати. Застелити форму, змазати, випікати при 150 градусах приблизно 1,5-2 години.
Продукти для крему мають бути однакової кімнатної температури – збити.
Прикрасити торт можна за бажанням, у мене він змащений кремом і посипаний крихтами бісквіту (обрізана верхівка бісквіту).
Рецепт і фото Вікторії Шуклін
Радимо також інші перевірені рецепти шоколадного торта:
- Кавовий торт: шоколадний торт з ароматом кави
- Фантастичний торт “Верховина” з трьома видами коржів: шоколадним, “слойкою” і горіховим безе