Шоколадний рулет з бананом
Форма 36Х40 см. Бісквіт: 4 яйця, 100 г цукру, 90 г борошна, 20 г какао, 45 мл води кімнатної температури, дрібка солі, 1/2 ч. ложки розпушувача.
Яйця збити з сіллю, поступово додати цукор і збивати близько 10 хв, щоб яєчна маса стала біла і пухка. По краю миски додавати воду і легенько вимішувати вінчиком. Змішати борошно, какао та розпушувач і додати в 3 етапи в яєчну суміш, акуратно вимішуючи знизу до гори.
Форму (у мене від духовки десь 36Х40) застелити пергаментом, змастити олією. Вилити тісто і пекти при 200 ОС 10 хв. Духовку попередньо розігріти. Дістати, трошки остудити і перекласти на інший папір і нехай остигає.
Крем, який я робила собі, з того, що було. Ви ж можете обрати свій крем. Мій вийшов дивовижно повітряний, легкий. 250-300 г сиру кисломолочного добре розбити блендером. Чим краще розіб’єте, тим ніжнішим він буде. Додати 100-150 г масла м’якого, знову збивати блендером і додати 150-200 г згущеного молока і знову збити блендером. Я дала пів банки, пробувала на смак. Хочете солодший, корегуєте кількість самі. Я не робила сильно солодкий.
Намазати бісквіт кремом, на один край я поклала банани і легко, за допомогою пергаменту скрутила в рулет. Прикрасити, хто як любить. Я полила білим розтопленим шоколадом. І в холодильник, в ідеалі на ніч.
Рецепт бісквіту Оксани Білінської, доповнення і фото Лілії Мацько
Post Views: 34