Мафіни з кремом
- Інгредієнти для тіста (на 18 штук): 3 яйця, щіпка солі, 220 г цукру, 200 г молока, 80 г олії, 270 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 30 г какао.
- Для сирної маси: 400 г вершкового сиру, 2 жовтки, 100 г цукру, 100 г вершків.
- Для крему: 500 г Маскарпоне, 250 г вершків, 120 г цукрової пудри, ваніль за смаком.
Збити яйця з цукром і щіпкою солі до пухкої світлої маси. Додати олію та молоко, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем і какао, ввести сухі інгредієнти до рідкої суміші, обережно перемішати до однорідного тіста.
Формочки для мафінів змастити або вистелити паперовими вкладками. Наповнити їх тістом на 2/3.
Приготувати сирну масу: змішати всі інгредієнти до гладкої консистенції й викласти ложкою поверх шоколадного тіста.
Випікати при 180 °C 20–25 хвилин (залежно від розміру формочок). Готові мафіни охолодити.
Для крему збити вершки з цукровою пудрою до м’яких піків, додати маскарпоне та ваніль, акуратно перемішати до ніжної кремової текстури.
Прикрасити охолоджені мафіни кремом за допомогою кондитерського мішка.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати:
- Дуже шоколадні мафіни, які смачні без крему
- Пухкі шоколадні мафіни на кефірі