Шоколадне печиво з тріщинами
- На дві порції (приблизно 65 штук): 400 г борошна, щіпка солі, 100 г какао темного, 250-300 г цукрової пудри, 100 г мелених волоських горіхів, 20 г розпушувача, 100 г смальцю + 50 г вершкового масла – буде більш розсипчастим (або 160 г тільки вершкового масла), 2 ст. ложки сметани, 4 яйця, 20 г ванільного цукру.
Приготування: до просіяного борошна додати просіяний какао, цукрову пудру, сіль, мелені горіхи, розпушувач і перемішати. Додати смалець, вершкове масло і розтерти до крихти. Додати сметану і яйця, збиті з ванільним цукром, замісити м’яке, липке тісто. Відправити в холодильник на 1 годину.
Просіяти цукрову пудру в миску. Формувати з тіста невеликі кульки, обвалювати їх у цукровій пудрі (можна двічі для яскравіших тріщин) і викладати на застелене пергаментом деко з невеликою відстанню між кульками.
Випікати при 190 °С 15-17 хвилин. Не перетримувати печиво в духовці, щоб воно не стало сухим і твердим.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Читайте також:
- Пісочне печиво з цукровою пудрою
- Печиво “Пісочні кільця” з арахісом
Post Views: 85