Хрумкі квашені огірки без оцту (зі спиртом)

Це живі квашені огірочки, які не містять ні грама оцту, але при цьому дуже хрумкі. Коли у молодості мене навчила так закривати огірки моя сусідка. І цьому рецепту я не зраджую вже 15 років.

Хрумкі квашені огірки без оцту

На 3-літрову банку: огірки (скільки влізе), 1-2 суцвіття кропу, 10 скибок кореня хрону, 10 зубців часнику, 80 г кам’ної солі, 1-2 ст. ложки спирту.

На дно банки покласти суцвіття кропу, кілька скибок кореня хрону, кілька зубців часнику, викласти до половини банки огірків, знову часник хрік, заповнити доверху огірками, знову часник і хрін. Розчинити 80 г солі у склянці води, вилити в огірки, залити банку доверху водою. Закрити капроновою кришкою, покалатати. Залишити на 1,5 доби. Маринад помутніє. Злити його, закип’ятити і гарячим налити знову у банки. Додати у кожну банку 1-2 ст. ложки спирту (96%). закрутити.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook