Торт «П‘яна вишня». Соковито, ніжно і неймовірно смачно!

Зберегла колись в кулінарній групі рецепт цього тортика, спекла раз – сподобався дуже, тоді спекла ще раз і переписала рецепт в кулінарний записник, бо зрозуміла: це рецепт не на раз, а любов до цього торта на все життя. Найперше нам потрібно в вечері залити 0,5 л вишень без кісточок алкоголем (коньяк, горілка, домашнє вино). Якщо хочете смачний торт, бажано до ранку їх не з‘їсти. 
Торт «П‘яна вишня»
Форма 26 d, склянка 250 г, какао MAGNETIC, масло 82,5 %.
Для коржів: 5 яєць (великих), 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка амонію.
Інгредієнтів розраховано на один корж, потрібно спекти таких два. Білки збити зі дрібкою солі, додати цукор збити до стійких піків, ввести жовтки, далі збити. Просіяне борошно з какао і амонієм, акуратно вимішати лопаткою. Пекти 50 хвилин на середньому вогні.
Крем: 6 ст. ложок молока, 1,5 скл. цукру, 50 г какао, 4 яйця, 550 г масла.
Поставити на вогонь молоко, цукор, какао, заварити однорідну суміш, цукор до кінця не розійдеться, готову суміш можна прикрити харчовою плівкою. М’яке масло збити до пухкого стану, далі по ложці давати охолоджену заварну масу, все разом збити. Яйця збити до збільшення об’єму, вливати в крем, все разом гарно збити. В рецепті –  сирі яйця. Якщо сумніваєтеся. збити яйця на водяній бані.
Надібрати 12 ст. ложок крему. З коржів вибрати м’якоть, щоб утворились коробочки, кожну коробочку змастити кремом. Узяти велику миску, вимішати м’якоть з кремом та вишнями, додати ще трохи настоянки з вишень, щоб було соковито. Наповнити коробочки, з’єднати дві разом, так щоб поверхня була гладкою. Боки вирівняти кремом, що залишився, прикрасити за бажанням, або залити шоколадом. Поставити в холодильник, дати настоятися.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook