-
Кекс “Столичний” з родзинками
170 г м’якого масла, 170 г цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 3 яйця, 170 г родзинок, 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
170 г м’якого вершкового масла, 170 г цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі – все збити міксером. Додати 3 яйця по одному і продовжити збивати міксером. Додати 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача (обов’язково просіяти), додати 170 г помитих і просушених родзинок. Змішати усі інгредієнти разом. Випікати при 170 ОС 1 год 15 хв.
2. Дешевий кекс на кисляку
4 яйця, 1 скл. цукру збити, додати 0,5 л кислого молока, 200 г маргарину (розтопленого), 1 ч. ложку соди (погашеної оцтом). Борошна додати стільки, щоб тісто було, як густа сметана. Додати родзинки, цукати, кусочки шоколаду за бажанням.
3. Кекс на майонезі
200 г майонезу, 3 яйця, 7 ст. ложок борошна, 6 ст. ложок цукру, 1 п. розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
Усе збити. За бажанням додати родзинки і цукати. Пекти 30-35 хв при температурі 180 ОС.
4. Кекс на кефірі
2 яйця, 500 г кефіру, 100 г маргарину, 3 ст. ложки смальцю, 1 ч. ложка соди погашеної оцтом, 3,5 скл. борошна, ваніль, родзинки, горіхи, мак за смаком.
Усе збити. Випікати при температурі 180 ОС.
5. Кекс із горіхами і шоколадом
3 скл. борошна, 0,5 ч. ложки соди погашеної оцтом, 200 г масла, 2 скл. цукру, 100 г. горіхів, 5 яєць, 1 скл. сметани, 100 г чорного шоколаду, 100 г білого шоколаду.
Яйця збити з цукром і додати решту інгредієнтів. Шоколад і чорний і білий порізати на шматочки і теж додати до тіста, розмішати і випікати.
6. Кекс “12 ложок”
7. На згущеному молоці
8. Кекс кольоровий
Спробуйте також приготувати: