Медовик із заварним кремом і лимонним курдом. Нереально смачний!

Ароматний мед і кислинка лимона - це ідеальне поєднання. Спробуйте приготувати, це неймовірний смак! Він ніжний, просто тане в роті!

Медовик із заварним кремом і лимонним курдом

Форма 20 см. Коржі: 100 г масла, 100 г меду (натурального або штучного), 150 г цукру, 1 ч. ложка соди, 2 яйця, 500 г борошно.

У каструлі з товстим дном на малому вогні розтопити масло, цукор, мед до однорідності, варити до карамельного кольору, помішуючи. Зняти з вогню, охолодити до теплого, додати по одному яйця, перемішати. Влити у 450 г просіяного борошна. За потреби, додати решту 50 г борошна (до 100 г). тісто має не прилипати до рук і відлипати від стінок миски.

Сформувати 10-12 кульок, накрити пакетом. Брати по 1 кульці і розкочувати між двома аркушами  пергаменту. Прикласти форму, обрізати краї (їх залишити, випекти окремо для крихт для посипання торта). Наколоти корж виделкою. Пекти при 170 ОС 5-7 хв.

Єдине, що я змінила: меду додала не 100 г, а 60 г, відповідно – тіста трохи менше і коржі я зробила ще тонші.

Лимонний курд: 1 лимон (цедра з половини лимона, сік 1 лимона), вода (разом із соком має бути 250 мл), 70 г цукру, 30 г крохмалю, 1/4 ч. ложки куркуми, 50 г масла.

Змішати все, крім масла, варити помішуючи до загустіння. Зняти з вогню, додати масло, перемішати до однорідності. Охолодити до кімнатної температури.

Крем. 500 мл молока, 40 г борошна, 40 г крохмалю, 140 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 яйце.
Усе з’єднати до однорідності і варити на маленькому вогні, помішуючи, до загустіння!
Усі коржі змастити кремом. На кожен третій корж поверх крему викласти лимонний курд, не доходячи до краю десь 1 см. Покласти зверху гніт, поставити на 2 год у холодильник. Потім дістати, змастити кремом боки, посипати крихтами з обрізків, прикрасити, поставити у холодильник мінімум на 6 год.
Рецепт коржів і курду – Лілії Цвіт.  Готувала зі змінами і фотографувала Наталя Крихівська

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook