Кульбабове вино (кульбабівка)
- 1 літр квіток кульбаби (жовтих пелюсток, щільно скласти в банку), 1-1,5 кг цукру, 4 л води, лимона кислота на кінчику ножа, 8-10 шт. родзинок (немитих).
Квіти залити кип’ятком (4 л). Настояти 1 добу. Квіти відтиснути, весь настій зібрати. Надібрати 1 л настою і додати цукор. Нагріти, щоб розтопився цукор. Охолодити. Тоді з’єднати сироп з рештою настою, додаємо родзинки і лимону кислоту. Розлити в 2 банки. Закрити кришкою для вина або рукавицею, попередньо зробивши голкою прокол в ній. Простіше – кришка, тільки не забудьте влити в кришку води. Поставити в темне тепле місце не менше як на 2 місяці. Можна і 3. Чим довше – тим ліпше. Далі акуратно злити вино за допомогою шлангу, щоб не захопити осад на дні.
Рецепт Лесі Шарабури
Спробуйте також приготувати:
- Мед із кульбаби: користь, як готувати і вживати. Шість рецептів
- Крем із кульбаби освіжить втомлене обличчя і позбавить зморшок
Post Views: 49