Тупі ножі на кухні – вічна проблема. Достатньо дотримуватися кількох порад, щоб ножі залишалися гострими.
- Одне з найважливіших правил догляду за ножами – завжди зберігати їх окремо від інших кухонних предметів: у спеціальній підставці, в окремому контейнері або ящику. Головне – не тримати з ложками та виделками.
- Використовувати ножі за призначенням: ножем для хліба краще різати тільки хліб, ножем для овочів – овочі. Тверді кістки або шматки м’яса рубати спеціальною сокиркою.
- Не мити ніж гарячою водою. У водопровідній воді містяться солі, здатні роз’їдати метал, а гаряча вода прискорює цей електрохімічний процес. Що гарячіша вода, то швидше відбуватиметься реакція, яка веде до затуплення вістря ножа.
- Не використовувати скляні і мармурові дошки. Краще використовувати дерев’яні!