Сало як копчене. Син каже, що воно таке смачне, що можна їсти без хліба!

Ми раніше коптили сало. Ця процедура займала 4 години. А коли спробували приготувати за цим рецептом, коптити перестали. Сало виходить таке ж смачне, як копчене, але мороки з ним набагато менше! Виходить м'якеньке, аж в роті тане, і смачнюще!

Сало як копчене

1 кг сала (підійде підчеревина, щоковина, але тонка з прошарками м’яса). Маринад: 1 л води, дві жмені лушпиння цибулі, 5-6 шт. копченого чорносливу, 200 г солі (це не забагато!), 2 ст. ложки цукру, 2 шт. лаврового листя. На 1 кг сала треба 1 л маринаду. В одному маринаді можна 2 рази зварити сало.

Кинути приправу в холодну воду, довести маринад до кипіння. Сало порізати на довгі смужки (20-30 см) шириною 4-5 см. Покласти в киплячий маринад. Варити 25 хв. Я ввечері варю, знімаю з плити і стоїть в маринаді цілу ніч. Вранці дістаю з маринаду, обсушую, натираю вичавленим часником з перцем. Замотую сало в харчову плівку і кладу в морозилку. Коли колемо кабана, то таких кусочків робимо 50 – 60 шт.

Рецепт Раїси

Смачніше за сало – тільки сало! 7 найсмачніших рецептів засолювання і закусок із сала

Сало замість таблеток: при бронхіті, остеохондрозі та ревматизмі, для печінки і жовчного

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook