Салат “Київський” з курячими кнедликами
3 середні картоплини, 4 яйця, 3–4 невеликих солоних або свіжих огірка, 1 невелика банка зеленого горошку, сіль, майонез, 1 куряче філе, 1 ст. ложка борошна, 1/2 скл. молока, по 2 ст. ложки січеного кропу та петрушки.
Картоплю і 3 яйця відварити, остудити і почистити. Порізати картоплю, яйця і огірки дрібними кубиками, з горошку злити рідину. Все змішати, підсолити, заправити майонезом.
Кнедлики. Філе двічі пропустити через м’ясорубку. Борошно змішати з молоком і тонкою цівкою влити в курячий фарш, постійно помішуючи. Яйце збити, додати у фарш. Збивати все разом до утворення пишної маси. Підсолити. У широкій каструлі закип’ятити воду, чайною ложкою, змоченою у воді, брати масу й опускати в окріп. Варити 5–7 хв після спливання. Вийняти кнелі шумівкою й остудити.
А можна приготувати кнедлики простіше: варене або копчене філе перемолоти, додати майонез і спеції, сформувати кульки.
Салат викласти в салатник гіркою, прикрасити курячими кнедликами і зеленню.