Салат “Король столу”
- 250 г вареного курячого філе, 5 варених картоплин, 4 відварених яйця, 4 свіжі огірки (середні), 50 г подрібнених волоських горіхів, 50 г кураги або чорносливу, майонез (бажано домашній).
- Для декору: 100 г твердого сиру, 0,5 б. консервованого горошку, зерна гранату.
Потрібна прямокутна форма, застелити її плівкою і викладати шарами:
- дрібно потерта картопля, добре утрамбувати і зробити сіточку з майонезу;
- порізане шматочками куряче м’ясо, сіточка з майонезу;
- потерті яйця, утрамбувати (не сильно), сіточка з майонезу;
- подрібнені горіхи і шматочки кураги або чорносливу, майонез;
- потертий свіжий огірок. сіточка з майонезу.
Кожен наступний шар злегка утрамбувати, щоб салат добре тримав форму. Загорнути салат у рулет, замотати у плівку і покласти в холодильник на декілька годин. Потім плівку розгорнути, прикласти сервірувальну тарілку до розгорнутого краю салату і обережно викласти салат, плівку зняти. Верх змастити майонезом, прикрасити тертим сиром, зеленим горошком та зернами гранату.
Можна не формувати рулет, а просто викладати салат шарами. Буде так само смачно, але набагато простіше у приготуванні.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Спробуйте також приготувати інший смачний салат за перевіреними рецептами від господинь:
- Салат з червоною рибою: 5 особливих рецептів на святковий стіл
- Салати з куркою (вареною, копченою і смаженою) та різними заправками. 25 найкращих рецептів
Post Views: 27