салат

Салат із баклажанів, який вам сподобається

У сезон баклажанів обов'язково приготуйте такий смачний салат. Він вам неодмінно сподобається й урізноманітнить ваш стіл.

Салат із баклажанів

  • 3-4 невеликі баклажани, 4 яйця (варені), 2 цибулини, 1 великий помідор. 2-3 ст. ложки домашнього майонезу, 0,5 ч. ложки гірчиці.
  • Для маринування цибулі: 35 мл оцту 9%, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 125 мл кип’яченої води, 2 зубці часнику.
  • Також олія для смаження.

Замаринувати цибулю: порізати тонкими півкільцями цибулю, залити водою, додати оцет, сіль, цукор, і залишити маринуватися на 15 хвилин.

Зварити і охолодити яйця. Помити баклажани, нарізати соломкою, посолити і залишити на 20 хвилин, щоб зійшла гіркота, злити сік, що виділився.

Нагріти сковороду, налити 2-3 ст. ложки олії, нарізати часник шматочками і обсмажити. Коли часник стане золотистого кольору, вийняти його.

Віджати баклажани і викласти на сковорідку, обсмажити 5-7 хвилин, не забувайте помішувати. Далі баклажани помістити в миску, щоб охолонули. Додати до баклажанів соломкою порізані варені яйця, помідор і мариновану цибулю.

Салат зі смажених баклажанів, яєць і цибулі посолити, додати соус з майонезу і гірчиці. Ретельно салат перемішати і поставити в холодильник на 20-25 хвилин.
Подавати, прикрасивши зеленню. Можна додати твердий сир.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Радимо також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook