“Королівський пляцок”
- Форма 26-27 см.
- Тісто: 375 г борошна, 175 г масла, 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки цукру, 25 г дріжджів (свіжих), 4 жовтки.
Замісити тісто, поставити на годину в тепло. Тим часом приготувати начинку.
- Перша начинка: 200 г меленого маку вимішати з 100 г родзинок + 2 білки збиті з 50 г цукру і ваніліном.
- Друга начинка: 100 г горіхів подрібнених +2 білки збиті з 50 г цукру і ваніліном.
- Третя начинка: густе повидло (у мене сливове), або вишня в своєму соку.
Тісто розділити на 4 частини (одна частина більшого розміру, щоб викласти бортик) і ще три однакові.
Першу частину тіста розкотити і викласти з бортиком у застелену та змащену форму. На неї начинку з маком та родзинками. Накрити другою частиною, її помастити повидлом чи викласти вишні, накрити третьою частиною, на неї горіхову масу. Зверху четверта частина (проколоти її виделкою у різних місцях). Накрити рушником і на годину поставити в тепле місце. Випікати при температурі 180 ОС 55 хв. Охолодити, вийняти з форми і смакувати.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
- Швидкий пиріг з яблуками. Рецепт для тих, хто любить, коли мало тіста і багато начинки
- Татарський тришаровий пиріг
Post Views: 66