королівський пляцок

Смак Різдва: розкішний “Королівський пляцок” з маком, родзинками і горіхами

Хочу поділитися рецептом десерту з мого дитинства - "Королівського пляцка". Люблю солодке, а цей пляцок, його аромат та смак - це один з кращих спогадів дитинства.

“Королівський пляцок”

  • Форма 26-27 см. 
  • Тісто: 375 г борошна, 175 г масла, 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки цукру, 25 г дріжджів (свіжих), 4 жовтки. 

Замісити тісто, поставити на годину в тепло. Тим часом приготувати начинку.

  • Перша начинка: 200 г меленого маку вимішати з 100 г родзинок + 2 білки збиті з 50 г цукру і ваніліном.
  • Друга начинка: 100 г горіхів подрібнених +2 білки збиті з 50 г цукру і ваніліном.
  • Третя начинка: густе повидло (у мене сливове), або вишня в своєму соку.

Тісто розділити на 4 частини (одна частина більшого розміру, щоб викласти бортик) і ще три однакові.

Першу частину тіста розкотити і викласти з бортиком у застелену та змащену форму. На неї начинку з маком та родзинками. Накрити другою частиною, її помастити повидлом чи викласти вишні, накрити третьою частиною, на неї горіхову масу. Зверху четверта частина (проколоти її виделкою у різних місцях). Накрити рушником і на годину поставити в тепле місце. Випікати при температурі 180 ОС 55 хв. Охолодити, вийняти з форми і смакувати.

Королівський пляцок у розрізі
Королівський пляцок у розрізі

Рецепт і фото Надії Бутин

Спробуйте також приготувати:

  • Швидкий пиріг з яблуками. Рецепт для тих, хто любить, коли мало тіста і багато начинки
  • Татарський тришаровий пиріг

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook