обліпиховий чай

Рецепт смачного протизастудного обліпихового чаю

При перших симптомах пийте обліпиховий чай - і застуду як рукою зніме. А на зиму зробіть заготовку. Обліпиховий чай смачний і дуже корисний!

Чим корисна обліпиха

Мабуть, кожен знає, що обліпиховий чай – один із найкорисніших напоїв при застуді та ГРВІ. Але окрім цього, обліпиха має багато корисних властивостей:

  • вітамін С зміцнює імунітет;
  • вітаміни групи В зміцнюють нервову, кровоносну, серцево-судинну і ендокринну системи;
  • вітамін Р зміцнює судини;
  • вітамін А відновлює зір;
  • вітамін К зміцнює кістки і м’язову тканину;
  • калій з магнієм допомагають роботі серця;
  • завдяки кальцію, фосфору і заліза поліпшується обмін речовин, зміцнюється кісткова система;
  • ненасичені кислоти Омега-3 і Омега-7 відновлюють шкіру, позитивно впливають на волосся.

Це не ягоди, а золото! Обов’язково зробіть запас обліпихи на зиму!

Вживати обліпиху заборонено людям з алергією, захворюваннями органів травлення, підшлункової, жовчного, підвищеній кислотності.

Як приготувати чай з обліпихи

Найпростіший та один із найсмачніших способів приготування обліпихи – чай. До нього додають цитрусові, мед, прянощі, імбир. Для приготування чаю ягоди товчуть та заливають окропом, настоюють 10-15 хв, потім додають мед.

У сезон можна зробити заготовку для обліпихового чаю – і ним можна буде насолоджуватися всю зиму.

  1. Потрібно перемолоти через м’ясорубку обліпиху (200-300 г), невеликий корінь імбиру (зішкребти шкірку ложкою) та ошпарений окропом великий лимон зі шкіркою (або перемолоти обліпиху та апельсин без шкірки).
  2. Налити пюре у пакетики для заморожування льоду або формочки для льоду. Заморозити.
  3. Потім дістати з морозилки 1 кубик, залити склянкою окропу, настояти 10 хвилин, додати мед за смаком – і чай готовий.
  4. Можна додавати кардамон, паличку кориці і гвоздику.

Що приготувати з обліпихи на зиму: варення та желе, наливка та заготовка для чаю і обліпиховий мед

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook