круасани

Рецепт ідеальних круасанів

Ну дуже смачні домашні круасани! Хрумкі зовні, м'які всередині, гарно розшаровуються. Секрет - в особливому приготуванні дріжджового тіста.

Ідеальні круасани

  • 600 г муки, 300 мл теплого молока (можна напів з водою), 2 яйця, 40 г масла, 70 г цукру, 10 г пресованих дріжджів.
  • Для змащування: 50 г розтопленого масла, 30-40 г цукру.
  • Для начинки: джем, Нутелла, цукор, какао (на вибір, що смакує).
Зробити опару з молока, дріжджів, по2 ст. ложок борошна, цукру. До просіяного борошна додати яйця, дрібку солі, ще трошки цукру. Додати опару і розмішати, опісля додати масло кімнатної температури і замісити м’яке тісто. Покласти тісто в промащену олією посудину, накрити плівкою і рушником, залишити в теплому місці до 2 год, щоб збільшилось в 2-3 рази.
Обім’яти тісто, поділити на 8 частин, кожну згорнути в кульку. Взяти пергамент, змастити трошки маслом. Кульку розкотити тонко, покласти на пергамент, змастити маслом, посипати цукром і зверху знову розкочену кульку. Так зробити з 4 кульками (верхню не змащувати). Наступні 4 кульки розкотити і скласти так само, але на інший пергамент. Виходить два кола тіста по 4 пласти у кожному. Покласти їх один на один, накрити плівкою і помістити в холодильник на 1 год!
Потім дістати одну частину, викласти на стіл, припудрений борошном, розкотити у велике коло товщиною до 3 мм, присипати цукром з какао чи змастити іншою начинкою. Поділити на сектори (у мене 12) і скрутити круасан. Так само зробити з другою половиною тіста. Накрити плівкою і залишити на 30 хв, щоб трохи піднялися. Змастити яйцем, збитим з ложкою молока. Випікати при 180 градусах 25 хв (я випікаю одразу 2 дека). Смачнющі хрумкі круасани до кави, молока чи чаю готові!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook