Кухня Рецепти

Реберця зі сливовим соусом. Перевірений рецепт!

Реберця просто тануть в роті. Вони дуже ніжні, соковиті і гостренькі. Смакота! 

08.10.2020 16:40

Реберця зі сливовим соусом
1 кг ребер, олія, спеції (паприка, червоний перець, часниковий порошок, цукор, сіль) – по 1,5 ч. ложці. 
Соус до м’яса: 30 мл лимонного соку, 15 мл  соєвого соусу, 75 г сливового варення, 15 г імбиру. 
Свинні ребра помити, почистити від зайвого, порізати порційно по 1-2 кісточці. Гарно змастити олією. Спеції змішайте до однорідності. Обваляйте добре ребра в цій суміші з усіх боків і замаринуйте (я маринувала ніч). Далі викладіть в глибше деко на фольгу. Зверху прикрийте фольгою і запікайте 2 год. при 160^.
Тим часом приготуйте соус. В сливове варення додайте лимонний сік, тертий імбир і соєвий соус, гарно вимішайте, краще зблендеруйте. Витягніть ребра, зніміть верхню фольгу, змастіть їх соусом і в духовку ще на 15 хв. при 180^. Завдяки низькій температурі і довгому приготуванню ребра не гублять сік і виходять ніжними та м‘якими. Щоб досягти взагалі ідеального результату, радять готувати ребра 3-4 год. при температурі 120 градусів.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko