Пишний кекс
Форма діаметром 23 см
Для білого тіста: 5 білків, 125 г цукру, 60 мл молока, 60 мл олії, ваніль, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г борошна, 125 г мигдального борошна.
Білки збити з цукром до піків, додати молоко та олію і перемішати, додати сухі інгредієнти й ще раз обережно перемішати.
Для жовтого тіста: 5 жовтків, 125 г цукру, 60 мл молока, 60 мл олії, ваніль, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г борошна, какао.
Жовтки збити з цукром, додати рідкі складники, перемішати, додати сухі та ще раз перемішати.
Форму змастити, вилити половину жовтого тіста, посипати через сито щедро какао, вилити біле тісто, знову какао і так ще раз повторити, останній шар не посипати. Випікати при температурі 170 градусів близько 35-40 хвилин.
Рецепт Іри Татарин. Пекла і фотографувала Юлія Пилипенко